Evenimente

NEZUMI – Primul imprint manga lansat în România

Întâmpinăm cu foarte mare entuziasm și brațele deschise inițiativa Editurii Nemira în lansarea primului imprint manga din România, numit NEZUMI

Proiectul NEZUMI s-a dezvoltat în ideea de a promova cultura japoneză în România, printr-un efort colectiv inițiat de Editura Nemira și susținut de parteneri precum Centrul de Studii Româno – Japoneze „Angela Hondru”, dl. Ambasador Hiroshi Ueda și Ambasada Japoniei din București.

Nemira este una dintre primele edituri independente din România, fondată în 1991 la București de Valentin Nicolau. Editură independentă și curajoasă, având ca prioritate aducerea în rândul cititorilor povești puternice și idei provocatoare. Nemira traduce unii dintre cei mai populari și îndrăzneți scriitori din toată lumea, dar totodată încurajează generațiile noi și emergente de scriitori români.

Centrul de Studii Româno – Japoneze „Angela Hondru” (CSRJ-AH), partener strategic Nemira, a fost înființat în luna mai 2005, fiind parte din Departamentul de Studii Asiatice din cadrul Universității Româno – Americane. CSRJ-AH și-a propus încă de la început să fie echivalentul unui centru cultural dedicat Japoniei, în București. Misiunea comună pe care o au este să construiască o adevărată scenă pentru manga în România prin evenimente, dezbateri, scene din culise și multe alte surprize pe care le au în plan pentru comunitatea pasionată de cultura japoneză, dar și pentru cei care o descoperă pentru prima dată.

Pe lângă anunț, conform publicatului de presă, avem și câteva cuvinte din partea conducerii Nemira:

În ultimii ani a crescut foarte mult apetitul publicului pentru carte, filme și seriale care vin din Asia, mai cu seamă din Japonia și Coreea. Vedem asta în topul celor mai urmărite filme pe platformele de streaming și în topurile bestsellerurilor din Europa. Generațiile tinere sunt mult mai conectate la cultura japoneză și coreeană decât înainte, iar manga ocupă un loc special în inima lor. Lansarea editurii NEZUMI by Nemira – primul imprint manga tradus în limba română din japoneză – este un moment foarte important atât pentru fanii care până acum citeau doar în limba engleză, cât și pentru noi ca echipă, întrucât am reușit să lansăm un imprint pentru care abordarea și modul de lucru a fost unul foarte diferit față de alte proiecte editoriale pe care le-am lansat până acum.

Suntem foarte recunoscători partenerilor care ne-au sprijinit în aceste eforturi de a aduce manga în limba română, mai cu seamă Centrului de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru” și Excelenței Sale, dl. Ambasador Hiroshi Ueda, precum și întregii sale echipe de la Ambasada Japoniei de la București pentru munca minunată de promovare a culturii japoneze pe care o realizează.

Ana Lotts-Nicolau, director general Nemira

Primele serii traduse și publicate sunt:

Mireasa Străvechiului Mag

O serie manga superbă scrisă și ilustrată de Kore Yamazaki.

„Chise Hatori este o orfană abandonată de oameni, tulburată de viziuni inexplicabile. Lipsită de speranță, își vinde viața unui mag înfricoșător, care străbate pământul din timpuri străvechi. Pășește astfel într-o lume cu totul nouă, extrem de stranie, locuită de zâne și de alte creaturi fantastice ale naturii - o lume plină de magie la fiecare pas.” (Nemira)
Titlu originalMahoutsukai No Yome
AutorYamazaki Koré
Data apariției1 sept. 2022
TraducătoriAntonia Ivanciu, Cosmin Tița, Mălina Coşan (IZANAGI)
Link serie mangaWebsite Nemira

Regatele Ruinei

O serie plină de acțiune scrisă și ilustrată de Yoruhashi, unde bătăliile, știința și magia stau la baza poveștii. 

„De secole, omenirea a evoluat prin puterea magiei, lăsată de Dumnezeu vrăjitoarelor pentru a-i proteja pe oameni. Cu timpul, progresul tehnologic a făcut ca vrăjitoarele să nu mai fie necesare, iar oamenii s-au întors împotriva lor. 

În Imperiul Lidian a început atunci o nemiloasă vânătoare. Adonis era doar un copil în acele vremuri, ucenic al vrăjitoarei Chloe, pe care o iubea cu adevărat. Când ea piere, ucisă de armata imperiului, Adonis jură să se răzbune. Furia lui va face să curgă sânge.

Începe o bătălie epică între știință și magie.” (Nemira)
Titlu originalHametsu No Oukoku
AutorYoruhashi
Data apariției1 sept. 2022
TraducătoriAlexandra Baranyi, Andrei Perciun (CSRJ-AH)
Link serie mangaWebsite Nemira

Protaku.ro susține evenimentele și proiectele legale ce promovează cultura Otaku în România. Personal, suntem super încântați de Editura Nemira și NEZUMI, îi susținem în continuare,  îi felicităm pentru release și le dorim mult succes în continuare.

Imagine creată de Protaku.ro pentru promovarea NEZUMI

Links: NEMIRA NEZUMI | IZANAGI | CSRJ-AH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *